joi, 24 februarie 2011

Cadere libera

 Numai Dumnezeu are privilegiul sa ne abandoneze. Oamenii nu pot decât sa-ti întoarca spatele.
EMIL CIORAN 
De citeva luni sunt in cadere libera,ca actiunile in timp de criza.De fiecare data imi zic: mai rau de atit nu se poate! Si de fiecare data ma trezesc cu o alta lovitura in moalele capului... Cred ca cineva acolo sus are un dinte impotriva mea si am devenit o tinta, la care se antreneaza saptaminal! A devenit o competitie ( nedorita de mine) in care eu incerc sa ma mentin pe linia de plutire, iar ''EL,, incearca sa ma doboare cu lovituri sub centura inventind tot felul de obstacole...Sunt o frunza in vintul demiurgic si chiar ma intreb: De ce isi pune mintea cu mine ? De ce nu ma striveste sub talpa lui ca pe un gindac neinsemnat ce sunt? De ce...?
.. dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii." De-abia s-au deschis şi începe drama. Să priveşti fără să înţelegi, acesta-i paradisul. Infernul ar fi deci, locul în care înţelegi, în care înţelegi prea mult...

2 comentarii:

  1. EL nu incearca sa doboare pe nimeni. De papt, El nu incearca nimic, pentru ca-i ies din prima. Dar nu doboara pe nimeni. Si niciodata nu pune in spatele nimanui, mai mult decat poate duce. Nu m-am trezit filosofand, iti spun din trairi similare. Candva am crezut ca pe mine, Dumnezeu nu ma stie, nu ma cunoste si nu ma vrea. De fapt, ma iubea, si ma stia puternica. Celor puternici le da multe greutati, pentru ca le pot duce. Dumnezeu are planurile Lui. Nimeni nu le cunoaste, nimeni nu le prevede. Nu isi pune mintea cu tine, si sigur nu stie sa striveasca. Ai sa vezi, o sa-si aminteasca de tine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa ma gindeam si eu doar ca sunt momente in care nu mai ai forta si curajul sa mergi inainte... Bine ca nu tine mult starea asta si pina la urma reusesti sa te aduni !

    RăspundețiȘtergere